Logo Psycholoog Groningen Stad

Relatieproblemen

Elke partnerrelatie kent naast ups ook downs. Als je er samen eenmaal niet meer uit komt kan het lonen om externe hulp in te schakelen. Door middel van relatietherapie kunnen we samen aan jullie relatieproblemen werken.

Afbeelding Relatieproblemen

Hulp bij relatieproblemen door Psycholoog Groningen Stad

Leven met een partner is niet altijd gemakkelijk. In het begin ben je misschien verliefd, maar na een tijdje kent vrijwel elke relatie ups en downs. Merk je dat de problemen in je relatie de overhand nemen, of zijn jullie niet langer tevreden over jullie relatie, dan kan relatietherapie een goed idee zijn.

Er zijn veel relatieproblemen zijn die een aanleiding kunnen vormen om hulp te zoeken. Voorbeelden zijn:

  • Jullie communiceren onprettig met elkaar
  • Jullie hebben ruzie door botsende persoonlijkheden, behoeften en/of wensen.
  • Jullie weten niet of jullie nog bij elkaar willen blijven
  • Jullie kampen met overspel en/of jaloezie

Veel conflicten in relaties zijn terug te voeren op wezenlijke  verschillen tussen partners, bijvoorbeeld in hun persoonlijkheid, behoeften, wensen en voorkeuren. Dat die verschillen er zijn is heel normaal. Niemand is immers hetzelfde. Maar het kan lastig zijn om om te gaan met deze verschillen. Vanuit die verschillen ontstaan namelijk vaak negatieve communicatiepatronen. Je blijft maar kibbelen, vechten om de macht of aandringen terwijl de ander juist de boot afhoudt.

Aanpak van relatieproblemen

In relatietherapie help ik jullie onderlinge verschillen accepteren en overbruggen, contact maken met wie de ander werkelijk is, constructiever met elkaar communiceren, en positieve veranderingen aanbrengen in je relatie.  Acceptatie en verandering gaan dus hand in hand. Deze insteek vormt onderdeel van de methode waarmee ik werk, Integrative Behavioral Couple Therapy. Van deze coachings- en therapievormen zijn de effecten wetenschappelijk aangetoond. Belangrijkste: ze worden door veel cliënten als heel prettig ervaren. Tijdens de sessies praten we, en daar buiten gaan jullie actief aan de slag met huiswerkoefeningen. Je leert in relatietherapie vaardigheden waar je je hele leven wat aan hebt, zoals beter met elkaar praten over wat je bezig houdt.

Ik heb verschillende boeken geschreven over partnerrelaties. Ook deze kunnen je relatie verder helpen. Dit zijn:

  • Omgaan met hechtingsproblemen
  • Omgaan met ziekelijke jaloezie
  • Verhoog je relatie-IQ

Kan jij wat hulp gebruiken?

Neem vrijblijvend contact op en dan bekijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen

Menu sluiten