Logo Psycholoog Groningen Stad

Online therapie en coaching

Met de technische mogelijkheden van vandaag is het niet meer altijd noodzakelijk om samen in dezelfde ruimte te zitten. Online therapie en coaching kan toch uitkomst bieden bij verschillende psychische klachten. 

Afbeelding Online Therapie

Online therapie bij Psycholoog Groningen Stad

Elkaar in levende lijve ontmoeten is niet altijd praktisch of haalbaar. Bijvoorbeeld omdat je het erg druk hebt, omdat je ziek bent, ver weg woont, op reis bent, of in tijden van sociale onthouding, zoals bij het corona-virus.

Ik ben gecertificeerd e-coach en e-counselor en geef daarom ook online therapie en coaching, soms ook afgewisseld met gesprekken in levende lijve. Online therapie en coaching is heel handig omdat het niet plaatsgebonden is. Je hoeft niet eerst te reizen naar mijn therapieruimte. Komt het zo uit, dan kan online therapie of coaching heel handig zijn.

Problemen geschikt voor online coaching en therapie

Online therapie en coaching is geschikt voor zowel individuele therapie als relatietherapie. Bijvoorbeeld bij vragen of problemen zoals:

  • Stress en burn-out
  • Faalangst en andere angsten
  • Gepieker en onzekerheid
  • Depressieve gevoelens
  • Identiteitsvraagstukken
  • Problemen in studie of werk
  • Levens- en zingevingsvragen
  • Communicatieproblemen
  • Jaloezie en/of overspel

Duur en tarief

Voor online therapie en coaching geldt dezelfde aanpak en tarieven als voor een ‘gewone’ sessie individuele of relatietherapie. De informatie hierover vind je dus op de pagina’s over individuele en relatietherapie. De sessies vinden plaats via Zoom, dus met beeld en geluid. De methoden die ik online volg zijn dezelfde als voor live sessies, namelijk Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en/of Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT). Beide gaan uit van het motto: accepteer wat je niet kan veranderen, maar verander vooral in positieve zin wat je wel kan veranderen!

Mindful Analysis

Voor individuele online therapie maak ik soms ook gebruik van de methode Mindful Analysis (MA), een kortdurende online therapie die plaatsvindt via email (dus zonder beeld en geluid). In MA bestaat het therapeutische proces uit het opschrijven van ervaringen, en het, met behulp van de therapeut, reflecteren daarop. De visie achter MA is dat iedereen zijn eigen antwoorden heeft. Deze ontdek je via zelfonderzoek. Via zelfonderzoek en schrijven worden ervaringen herbeleefd, emoties verwerkt en leer je op een gezonde manier onthechten van emoties en ervaringen waar je last van hebt. De nieuwe inzichten die dit proces ontstaan helpen je bovendien om voortaan op een andere manier met bepaalde gebeurtenissen of situaties om te gaan. Jij schrijft, stuurt dat per mail naar mij en ik reageer daarop met vragen en soms opdrachtjes die je stimuleren tot verder zelfonderzoek en nieuwe inzichten. MA is vooral geschikt voor mensen die zichzelf in een geschreven tekst goed kunnen verwoorden. De kosten van een MA-traject worden per client bepaald.

Kan jij wat hulp gebruiken?

Neem vrijblijvend contact op en dan bekijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen

Menu sluiten