Logo Psycholoog Groningen Stad

Levensvragen

Levensvragen gaan over je rol in het leven en de zin van het leven. Ik kan je helpen in je zoektocht naar antwoorden op deze complexe vragen door middel van individuele therapie of coaching.

Afbeelding Levensvragen

Hulp bij levensvragen door Psycholoog Groningen Stad

Wie ben ik? Wat wil ik met mijn leven? Wat wil ik in de liefde? Hoe wil ik mijn werk vanaf nu vormgeven? Het zijn allemaal vragen waarmee je op verschillende punten in je leven kunt worstelen.

Bijvoorbeeld op het moment dat opgebrand raakt of de kinderen de deur uitgaan. Of op het moment dat je iets ingrijpends meemaakt – een ongeluk of ontslag – waardoor je behoefte hebt aan een heroriëntatie op je leven. Je gaat nadenken over je leven, en hoe je wilt dat dat eruit gaat zien. Net zoals voorheen, of juist anders? Kom je er zelf niet uit of heb je behoefte aan een steuntje in de rug, dan kan je bij mij terecht voor coaching of therapie.

Antwoorden op levensvragen

Ik help je je oriënteren op wat er voor jou werkelijk toe doet. Dat kan heel wat anders zijn dan je in je jeugd hebt meegekregen, of dan wat andere mensen van je verwachten. Je zult eerlijk in de spiegel moeten kijken en nagaan wat jij wilt gaan doen en wie jij wilt zijn. Het kan daarbij heel bevrijdend zijn om eerst eens te accepteren dat je het gewoon even niet weet, en dat dat oké is. Vanuit die acceptatie werken we dan samen aan wat je kan doen om je weg in het leven opnieuw te gaan vinden. Ik help je nieuwe doelen stellen en deze realiseren.

Acceptatie en verandering gaan dus hand in hand. Deze insteek vormt onderdeel van de methode waarmee ik werk, die Acceptance and Commitment Therapy (ACT) heet. Het is een vorm van coaching en therapie waarvan de effecten wetenschappelijk duidelijk zijn aangetoond.

Kan jij wat hulp gebruiken?

Neem vrijblijvend contact op en dan bekijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen

Menu sluiten