Logo Psycholoog Groningen Stad

Individuele therapie en coaching

Psycholoog Groningen Stad helpt bij psychische klachten door middel van individuele therapie en coaching.

Afbeelding Individuele Therapie en Coaching

Therapie bij Psycholoog Groningen Stad

Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met psychische klachten. Daar kan een duidelijke aanleiding voor zijn, zoals een te hoge werkdruk, het verlies van een naaste of onverwerkte emoties uit het verleden. Soms ook is er geen duidelijke aanleiding. Je zit gewoon niet goed in je vel. Hoe ze ook precies ontstaan, duren psychische klachten te lang dan kunnen ze je functioneren verstoren. Dan kan hulp een goed idee zijn. Daarvoor kun je terecht bij Psycholoog Groningen Stad.

Problemen of vraagstukken waarbij ik kan helpen zijn onder andere:

  • Stress en burn-out
  • Angsten, zoals faalangst
  • Gepieker en onzekerheid
  • Depressieve gevoelens
  • Problemen in relaties met anderen
  • Identiteitsvraagstukken
  • Problemen in studie of werk
  • Levens- en zingevingsvragen

Aanpak therapie en coaching

In individuele therapie werk ik met een methode die Acceptance and Commitment Therapy (ACT) heet. Het is een vorm van coaching en therapie waarvan de effecten wetenschappelijk duidelijk zijn aangetoond. Belangrijkste is dat de methode door veel clienten als heel prettig wordt ervaren. ACT is geschikt voor allerlei soorten psychische en sociale problemen, van licht tot zwaar. Met ACT word je gestimuleerd om jezelf onder ogen te komen, om eerlijk tegen jezelf te zijn, en om van daaruit keuzes te maken waardoor je kan opbloeien. Je leert oude keurslijven afgooien en die paden bewandelen die jou werkelijk gelukkig maken. Je gaat je innerlijke vrijheid voelen: je gaat weer ervaren dat je je leven mag invullen zoals jij dat zelf wilt, in plaats van wat er van jou wordt verwacht. In ACT praten we, maar ga je ook actief aan de slag met het doen van huiswerkoefeningen. Je leert in ACT vaardigheden waar je je hele leven wat aan hebt.

Duur en tarief

Voordat we aan de slag gaan hebben we een mondelinge intake. Daarin breng ik je problemen of vragen in kaart, en bepalen we samen de doelen die je wilt realiseren in onze sessies. Hoeveel sessies je nodig hebt hangt af van de problemen en vragen waar je mee zit. De meeste clienten komen met vijf sessies al een heel eind. Sessies duren 45 a 60 minuten (ook de intake) en tussen sessies zitten meestal 2 weken. Sessies vinden plaats aan de Wilkemaheerd 49, 9736BN Groningen. Deze locatie is goed bereikbaar met fiets, OV en auto (gratis parkeren voor de deur).

Een sessie individuele therapie of coaching duurt 45 minuten tot een uur en kost voor nieuwe cliënten 125 euro voor particulieren en 200 euro voor het bedrijfsleven (voor cliënten die voor 1 januari 2024 al sessies volgden blijft het oude sessietarief gelden). Deze tarieven gelden ook voor de intake. Ik heb geen contracten met ziektekostenverzekeraars, en mijn diensten worden daardoor niet vergoed. Voordeel daarvan is dat ik niet werk met DSM-diagnoses.

Kan jij wat hulp gebruiken?

Neem vrijblijvend contact op en dan bekijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

Let op: tot 1 april 2024 worden geen nieuwe cliënten aangenomen.

Contact opnemen

Menu sluiten